Móda

Silvia Patrová: Značka BVLGARI mi prirástla k srdcu už dávno

Publikováno: 10. 2. 2021
Autor: Karel Černý
Foto: archiv Silvie Patrové
logo Sdílet článek

Když se řekne BVLGARI, každému naskočí pojmy krása, elegance, luxus. Ale právě ten poslední pojem může pro každého představovat něco jiného. Co znamená pro manažerku butiku BVLGARI Silvii Patrovou, která je vlastně luxusem z pozice své práce obklopena?

Takže co pro vás znamená luxus?

Kedysi som na túto otázku odpovedala, že luxus znamená možnosť sa obklopovať radosťami, ktoré nie sú potrebné k prežitiu, ale vďaka nim je život krásny. A samozrejme čas, aby sme si mohli všetky radosti užiť. Po roku 2020 spojeným s pandémiou sa význam luxusu značne zmenil. To, čo sme kedysi považovali za samozrejmé, sa premenilo na vzácne a tým pádom aj tak trošku luxusné. Slovíčko luxus nabralo nový rozmer. Luxusom je v súčasnosti slobodný pohyb, zdravie, návšteva rodiny a blízkych a s tým súvisí aj možnosť sa obklopovať radosťami a maličkosťami, ktoré robia deň veselší a krásnejší. Len je potrebné si to všetko uvedomiť a vždy nájsť niečo pozitívne v tom všetkom negatívnom.


Když jste zmínila covidovou pandemii, jak se u BVLGARI projevily například zavřené obchody?

Nikomu z nás nenapadlo, že tzv. lockdown bude trvať tak dlho. Výhodou je, že sme začali s digitalizáciou a orientáciou na lokálnu klientelu už dávno pred vypuknutím pandémie. Nebol teda problém sa preorientovať na online predaj a prezentácie tzv na diaľku. S klientami sme v neustálom kontakte, máme vytvorenú solídnu základňu lokálnej klientely a plne si uvedomujeme, že individuálny prístup a excelentný servis je v segmente luxury retail základom úspechu. Samozrejme, že nám chýbajú turisti, ale každá kríza znamená aj príležitosť.


Chystá BVLGARI nějakou novou kolekci, nějaké překvapení?

Každý rok predstavujeme novinky v rámci už známych kolekcií alebo úplne novú kolekciu. Občas si sama hovorím, že naši dizajnéri už nemôžu nič nové vymyslieť a vždy prekvapia novinkami, ktoré reflektujú históriu a tradíciu BVLGARI. Možno to bude znieť ako pracovná deformácia, ale dovoľujem si tvrdiť, že u nás si vyberie každý klient, aj keď nejaké tie skvosty našej značky už vlastní.


Jak se z inženýrky a bankovní úřednice stane výrazná představitelka módní značky?

Bola to vlastne veľká náhoda. Od príchodu do Prahy som bola v kontakte s headhunterkou, ktorá sa mi ozvala po viac ako troch rokoch môjho fungovania pre jednu nemeckú banku. Jeden z jej klientov otváral franšízu BVLGARI a obsadzoval pozíciu riaditeľky spoločnosti pre Česko. Z predchádzajúceho pracovného života som mala skúsenosti z obchodných spoločností, naviac privátne bankovníctvo má klientelu totožnú so segmentom luxusného retailu. Všetko sa to krásne dopĺňalo a naviac vždy som mala triezvy pohľad na biznis, čo je veľmi dôležité a bola to aj jedna z podmienok majiteľov franšízy. Netrvalo dlho a na novú pracovnú ponuku som prikývla. Časom sa v Česku zmenili vlastnícke pomery BVLGARI a my sme sa stali súčasťou LVMH a priameho vlastníctva BVLGARI značky. Centrála si ponechala celý tím, čo je taktiež skvelá vizitka našej práce v Českej republike. Zároveň ma potešilo, keď som sa nedávno stretla s mojou bývalou nadriadenou z banky a tá mi potvrdila, že moje rozhodnutie bolo správne, i keď si pamätám, že nebola veľmi nadšená, keď som jej priniesla výpoveď.


Je nějaký produkt BVLGARI, který vám obvzvláště přirostl k srdci?

Značka BVLGARI mi prirástla k srdcu už dávno, ale spomenula by som dve kolekcie, ktoré sú pre mňa obzvlášť ikonické. Monete – táto kolekcia obsahuje originálne mince z perzskej, rímskej alebo gréckej ríše, datované až 500 rokov pred n.l., baví ma spojenie historického momentu v novodobom, originálnom podaní a naviac nosím niečo, s čím sa platilo pred viac ako 2 000 rokmi. No a nemôžem opomenúť moje milované Serpenti – kolekciu v tvare hada, ktorý v sebe skrýva nekonečnú symboliku a naviac túto kolekciu preslávila Elisabeth Taylor, naša veľká klientka. Hodinky Serpenti nosila pri natáčaní veľkofilmu Kleopatra. Had je symbolom večnej múdrosti, mladosti, nesmrteľnosti.

CV BOX

Silvia Patrová (narodila se v roce 1981 v Bratislavě) je manažerkou butiku BVLGARI.

#Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Bratislavě, obor bankovnictví.

Postupně pracovala jako asistentka v Olympusu, asistentka CEO v HSBC Bank Bratislava, poté v LBBW (private banking department) a posledních 10 let v BVLGARI.

Je svobodná, mezi její největší záliby patří cestování a sport.

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků