Technologie

Dezinfekce prostor i pro laiky

Publikováno: 29. 1. 2021
Autor:
Foto: GlobeScope
logo Sdílet článek

Že koronavirus změnil nejen v Česku přístup k podnikání, je neoddiskutovatelný fakt. Adaptace na novou situaci se stala prvním krokem k přežití mnoha firem.

A přestože dopady pandemie a opatření proti jejímu šíření na ekonomiku jsou – a v dohledné době budou – negativní, v různých případech se mohou lišit. „Společnosti, které se připravily a přizpůsobily aktuální situaci, budou mít velkou šanci fungovat i nadále velmi efektivně,“ říká Iveta Konvičná, head of sales společnosti GlobeScope.


Nepřehledná situace

„Součástí těchto příprav je kromě optimalizace výrobních, marketingových a prodejních procesů také zajištění bezpečného prostředí pro zaměstnance, zákazníky a dodavatele, jejich jednání a setkávání,“ dodává Iveta Konvičná. Co to znamená? Například zajistit řádně dezinfikované prostory. Jak se v poslední době ukázalo, nabídka v Česku je po této stránce poměrně široká a pro podnikatele není jednoduché se v ní orientovat.


Složité otázky

To potvrzuje i Petr Brabec ze společnosti Effective Invention, s.r.o. „V médiích a on-line prostoru jsme našli hromady nabídek na dezinfekci a čištění kanceláří, jednacích místností, čekáren, obchodních jednotek apod. Jenže když jsme začali zjišťovat podrobnosti, získávali jsme spíš víc otázek než odpovědí.“

Je potřeba kancelář ošetřit pouze po výskytu onemocnění koronavirem mezi zaměstnanci? Nebo při každé návštěvě zvenčí? Je nutné dezinfikovat firmu každý den, týden, či stačí jednou za měsíc? Jakou dezinfekci nebo strategii vůbec použít?

„Setkali jsme se se společnostmi, které na nezbytnou a pravidelnou dezinfekci prostor nevěří – údajně stačí běžný úklid jako doposud. Mají pravdu, stačí. Ovšem pouze do té doby, než se jejich prostory setkají s koronavirem nebo jakoukoliv jinou vážnou nákazou,“ upozorňuje Iveta Konvičná.


Jednoduché řešení

Hlavním argumentem některých firem je také odborná náročnost dezinfekce, časová ztráta a v neposlední řadě vysoké náklady.

V současné době už je však na českém trhu NDP AIR TOTAL + GREEN – unikátní a snadno použitelný prostředek na dezinfekci povrchů vzduchem. „Upřímně nás překvapila jednoduchost použití NDP AIR TOTAL + GREEN. Jednorázovou lahvičku stačí postavit do středu místnosti a jednoduše spustit, ta již zajistí úplnou dezinfekci vybraného prostoru. Jednoduché, funkční, a protože nevyžaduje odbornou firmu, i velmi ekonomické řešení,“ potvrzuje Petr Brabec.


Osvědčený produkt

„Jedná se o produkt s vypouštěním prostřednictvím jednorázového ventilu, který umožňuje nebulizaci (tedy rozprašování) obsahu v jedné aplikaci,“ vysvětluje Iveta Konvičná.

NDP AIR TOTAL + GREEN je špičková dezinfekce, která se už několik let používá pro nejnáročnější aplikace – například pro dezinfekci operačních sálů napříč Evropou. Nyní je konečně možné jej získat i v Česku. Díky širokému spektru biocidů a rychlému působení proti bakteriím, mykobakteriím, houbám a virům eliminuje také pachy způsobené rozkladem.

Produkt používá ekologický, netoxický, nehořlavý a nekorozivní hnací plyn vyvinutý firmou Honeywell, jenž je kompatibilní se všemi druhy materiálů. „Během tří minut po spuštění vytvoří dezinfekční mrak, který spolehlivě zasáhne i velmi obtížně přístupné prostory včetně mezer a škvír,“ doplňuje Iveta Konvičná.

Použití zvládne každý

„Nás NDP AIR TOTAL + GREEN přesvědčil jednoduchostí, ekonomickou stránkou a také šíří bakterií a virů, které zlikviduje. Produkt neškodí elektronice a použití zvládá bez problémů i naše stávající úklidová firma,“ shrnul své zkušenosti Petr Brabec.

Aktuálně je NDP AIR TOTAL + GREEN registrován jako zdravotnický prostředek a zároveň jako biocid. Je perfektním pomocníkem pro každou firmu – aplikaci je možné provést při příchodu do práce, po jednání, schůzce, před odchodem domů. Má široké spektrum využití – ve firmách, školicích místnostech, ve veterinární oblasti, v dopravních prostředcích, obchodech, čekárnách, na zastávkách, v klimatizačních systémech... Jeho velkým bonusem je jednoduchost použití, poradí si s ním i laik.


Testy

Žádná dezinfekce nevyzraje na člověka, který (nevědomky) nemocný chodí do práce, na jednání – zkrátka mezi spoustu dalších lidí. Naštěstí existuje mnoho dodavatelů tzv. antigenních testů na covid-19, které vyhodnotí přítomnost viru během 10–15 minut. V případě nejistoty (či z nařízení zaměstnavatele) tak lze velmi rychle otestovat zaměstnance, a tím bezpečně zajistit provoz. V Česku je k mání více typů testů: Rapid, PCR, testování z hlenů, z krve nebo tzv. výtěrovými špejlemi. Společnost GlobeScope dodává na český trh všechny verze a jako nejúspěšnější se jeví test S1 COVID-19 Rapid Antigen, který detekuje virus ze slin a hlenu. Tedy bez nepříjemného strkání výtěrové tyčinky do nosohltanu a s výsledkem do 15 minut (více informací na www.globescope.eu).


ŠIROKÁ ÚČINNOST

NDP AIR TOTAL + GREEN je skutečně širokospektrální. Má účinnost 2, což znamená, že je:

Baktericidní: (EN1276, EN13697, EN13727) Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Bordetella bronchiseptica.

Mykobaktericidní: (EN14348) Mycobacterium avium, Mycobacterium terrae.

Fungicidní: (EN1650, EN13697, EN13624) Aspergillus niger, Candida albicans.

#Virucidní: (EN14476) H1N1, Surogát viru chřipky pro lipofilní viry (chřipka, koronaviry, ebola, hepatitida, HIV...).

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků