Rozhovory

Silvia Patrová: BVLGARI milujem a je mojou srdcovou záležitosťou

Publikováno: 15. 12. 2021
Autor: Jitka Musilová
Foto: Foto archiv Silvie Patrové
logo Sdílet článek

Manažerka butiku BVLGARI Silvia Patrová se nám svěřila s tím, jak po pracovní stránce bilancuje rok 2021 a co by si sama za sebe přála do roku příštího. Co by jí udělalo největší radost? Kdyby se uklidnila situace kolem pandemie a my se naučili s covidem žít.

Začátkem roku 2021 jste v souvislosti s prvním lockdownem říkala, že pro BVLGARI nebylo těžké přeorientovat se na on-line klientelu, protože jste s digitalizací začali dávno před vypuknutím pandemie. Jak hodnotíte letošní rok na jeho sklonku, co se týče prodejů a hlavně absence turistů v Praze?

Aj napriek všetkým reštrikciám rok ubehol nesmierne rýchlo. Dovolím si tvrdiť, že absenciu turistov pociťujeme všetci, a nielen v oblasti luxury retail. Ale musím zároveň zhodnotiť veľmi pozitívny trend predaja lokálnej klientele. Získali sme nových klientov, rovnako ako aj záujem o hodnotnejšie a investičnejšie šperky či hodinky. Skrátka sa potvrdzuje klasická poučka o predaji luxusného sortimentu v čase krízy.

BVLGARI začínala jako klenotnická značka a až posléze přišly na řadu parfémy a další luxusní doplňky. Když se ale podíváme na internet, parfémy v nabídce vedou. Možná je to tím, že jsou ve srovnání se šperky široké veřejnosti cenově dostupnější. Za jaké kousky dnes utrácejí české ženy a muži nejvíce?

Parfémy sú skutočne len doplnkovým sortimentom značky, naša história siaha ďaleko do minulosti a klienti už oveľa viac vnímajú BVLGARI v spojitosti so šperkami, než tomu bolo kedysi, keď sa značka väčšmi spájala práve s líniou parfémov. Vnímame obrovský záujem o naše ikonické kolekcie ako B.Zero1 a Serpenti, stále rastie aj popularita doplnkov, ako sú kabelky a peňaženky. Páni inklinujú ku kolekcii hodiniek Octo Finissimo, ktoré získali množstvo ocenení, a každý rok predstavíme nový svetový rekord v určitej kategórii. Navyše tento rok naše hodinky získali prestížne ocenenie v rámci GPHG, čo sú vlastne akési hodinárske Oscary.

Většina proslulých značek spojuje svůj brand se známými tvářemi. Kdo ze světových celebrit nosí a propaguje vaši značku, a s kým si můžeme BVLGARI propojit v Česku?

Na večné veky bude určite so značkou BVLGARI spojená predstaviteľka Kleopatry Elizabeth Taylor, ktorá bola aj dlhoročnou vernou návštevníčkou a klientkou butiku v Ríme. Každá klientka je našou ambasádorkou, resp. v prípade mužov ambasádorom. Vy sa však asi pýtate na mediálne známe osobnosti. Známe osobnosti milujú BVLGARI a množstvo z nich je dlhoročne spojených s našou značkou. Sú to napr. Sophia Loren, Gina Lollobrigida, Julianne Moore, Adrien Brody, Jon Kortajarena, Rachel Weisz, už dlhoročnou aktuálnou ambasádorkou značky je Lilly Aldridge, svetoznáma modelka, americká herečka a modelka Zendaya a najnovšie aj Priyanka Chopra Jonas, indická herečka, speváčka a víťazka Miss World roku 2000. V Českej republike je dlhoročnou ambasádorkou nádherná a skvelá herečka Jitka Schneiderová, minulý rok sme začali spolupracovať aj s mladou talentovanou režisérkou Evou Doležalovou a tento rok máme prekrásnu spoluprácu s noblesnou Danielou Peštovou.

Nákupy vánočních dárků jsou v plném proudu. S jakými novinkami přichází značka BVLGARI a co by mohlo být absolutní bombou pod vánočním stromečkem?

Myslím, že každú ženu poteší nádherný šperk alebo kabelka a tento rok sme pripravili novinky v rámci mojej najobľúbenejšej kolekcie Serpenti. Pánov by určite potešili hodinky z kolekcie Octo Finissimo. Odporúčam však prísť osobne, načerpať inšpiráciu a spraviť si radosť v našom butiku, kde vždy vládne príjemná atmosféra.

Pro BVLGARI pracujete dlouhých deset let. Nosíte i jiné šperky, nebo jste absolutně věrná značce? Možná to nemůžete říct, ale máte ve své šperkovnici nebo na kosmetické poličce i nějaký ten kousek od konkurence?

To je teda zákerná otázka. (směje se) BVLGARI milujem a je mojou srdcovou záležitosťou, takže mám aj najviac skvostov v šperkovnici práve od nás. Priznám sa ale, že mám aj pár kúskov od iných značiek. BVLGARI však vyhráva a nielen preto, že pre značku pracujem už pár rokov. (směje se)

Co by vám osobně s přicházejícím novým rokem udělalo největší radost?

Náš biznis je stále postavený na osobných kontaktoch a väzbách, čo je s ohľadom na súčasnú situáciu pomerne náročné udržiavať. Samozrejme, že existujú moderné technológie, vďaka čomu stále zostávame v kontakte, ale predsa len osobné stretnutie je osobné stretnutie. Najväčšiu radosť by som mala, keby sa už celá situácia okolo pandémie upokojila, naučili by sme sa s covidom žiť, nastavil by sa systém fungovania a mohli sme znova voľne stretávať, organizovať akcie, cestovať a byť s blízkymi, kedy chceme.

Silvia Patrová (narodila se v roce 1981 v Bratislavě) je manažerkou butiku BVLGARI.

Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Bratislavě, obor bankovnictví

Postupně pracovala jako asistentka v Olympusu, asistentka CEO v HSBC Bank Bratislava, poté v LBBW (private banking department) a posledních 10 let v BVLGARI.

Je svobodná, mezi její největší záliby patří cestování a sport.


Hodinky Serpenti Seduttori, zhotovené z ocele a doplněné diamanty.


reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků