Móda

Zuzana Augustin Poláčková: Děláme práci naplno a srdcem

Publikováno: 12. 9. 2023
Autor: Lucie Burdová
Foto: archiv Zuzany Augustin Poláčkové
logo Sdílet článek

Pravidelně zapíná počítač na druhou, večerní směnu, zvednout klientovi telefon o víkendu je pro ni samozřejmostí. Ačkoliv na sebe příliš času nemá a jak říká, životem si nese batoh nesplněných přání, je majitelka agentury VIZOO image production Zuzana Augustin Poláčková plná energie a plánů.

Jak jste se od původní profese a působení v modelingu dostala k eventům a PR?
Na začátku, to už jsem žila v Praze, byla licence Fashion TV pro Čechy a Slovensko, kterou jsme koupili s mým tehdejším partnerem. Ačkoliv jsme ji po čase zase prodali, v mediálním a reklamním byznysu už jsem zůstala. Začala jsem pracovat pro butik Obsession v Pařížské ulici, kde jsem měla na starosti komunikaci a oslovování značek pro český trh a také první větší akci. Později jsem komunikačně a eventově zastupovala i další značky v Pařížské a poznala, že tahle práce mě zajímá a baví. Zlomový okamžik přišel, když mě oslovil Jaroslav Tvrdík s nabídkou zorganizovat první Česko-čínské investiční fórum na Pražském hradě. Tehdy se z malé agentury stala agentura profesionální, která má dnes na svém kontě na tisíc eventů.

Která oblast z těch, v nichž vaše agentura působí, je vám nejbližší?
Tím, že jsem se věnovala modelingu, byla ředitelkou Fashion TV, spolupracovala téměř se všemi butiky v Pařížské a celkově se už dlouho pohybuji v módní oblasti, je to zčásti právě móda. Nejbližší mi je oblast zdravotnictví, i díky původní profesi, od které jsem se před lety odklonila. Atraktivní je i politika, přes veškerá svá úskalí. Nerada bych ale, aby to vyznělo nějak nabubřele – s vděčností přijímám každou práci, ať už to je dětská narozeninová oslava, otevření butiku nebo akce na Pražském hradě.

Chtěla byste se k původní profesi v budoucnu vrátit?
To je moje – vypůjčím si název televizního pořadu – 13. komnata. Pocházím z lékařské rodiny, přijali mě na medicínu, ale nakonec jsem nastoupila na přírodovědeckou fakultu. Později jsem si dodělala terapeutický výcvik a pracovala s pacienty, což mě neskutečně bavilo. Někde uvnitř vím, že pomáhající profese je něco, co bych chtěla dělat a v čem bych, myslím, byla dobrá. Pomyslnou berličkou je pro mě spolupráce s nadacemi. Mimochodem, budeme se vracet do slovenské Kapky naděje, pro kterou jsme v minulosti mj. organizovali charitativní koncerty, spolupracujeme ale třeba i s nadací pro výzkum rakoviny Cancer research, která je největší svého druhu na světě.

Má vaše agentura nějaká „nej“, na která jste hrdá?
Snažíme se, aby všechny akce do jedné byly dokonalé, což vyžaduje zajištění výjimečného hosta nebo výjimečného místa. Na tom stavíme. Podařilo se nám například u příležitosti položení základního kamene budovy V Tower servírovat galavečeři na hradbách Vyšehradu nebo zorganizovat unikátní akci na terase střechy Rudolfina, jako první jsme uspořádali event v prosklené věži zrekonstruovaného Národního muzea. Akcí, na které jsem hrdá, je řada. Pokud jde o výjimečné osobnosti, pak jsou to akce v rámci filmového festivalu, setkání osmnácti ministrů zdravotnictví za přítomnosti tehdejší šéfky WHO a mnoho dalších.

Je naopak nějaká, na kterou byste raději zapomněla, která se nepodařila podle představ vašich nebo klienta?
Musím to zaklepat, zatím se naštěstí nestalo nic, abych si řekla: Tak tohle je konec mé kariéry. Často balancujeme na hraně, ale zatím se nám podařilo všechny akce zajistit tak, aby proběhly úspěšně a ke spokojenosti klienta. Nevyzpytatelné pro nás je počasí. Pamatuji si, jak jsme organizovali event pro 1200 lidí v Jižních zahradách Pražského hradu, kde se běžně nepořádají. Odešel poslední host, zapadla za ním brána… a spustil se tak strašný liják, že než jsme doběhli na hradní nádvoří, byli jsme úplně promočení. Tehdy jsme neměli připravenou žádnou „mokrou“ variantu, tu s ohledem na prostory ani nebylo možné zajistit, a když jsem si představila, že by na tak významné osobnosti z celého světa lilo stejně jako na nás… (směje se) Občas je to adrenalin.

V souvislosti s agenturou zmiňujete „my“, „naše“… Jak velký je váš tým?
Ten užší tvoří asi deset lidí, na každou sekci (technika, printy, hostesky, ochranka, květiny a výzdoba atd.) mám jednoho člověka, který má pod sebou další skupinu lidí. U luxusních eventů platí pravidlo – jeden člen týmu na jednoho hosta. Někdy je těžké dát dohromady tolik lidí, kteří budou mít zároveň potřebné kvality. V lednu jsme třeba organizovali velice významný event pro šlechtu, ale najděte u nás čtyřicet číšníků, kteří něco takového umí náležitě odservírovat! To byla skutečně výzva.

Jak získáváte nové zakázky?
Narazila jste na mou další 13. komnatu. Agentura už sice své jméno má, ale v současné době víceméně pracujeme zejména pro naše stálé klienty, kteří už nás dobře znají. Na trhu je ovšem mnoho zajímavých klientů, se kterými spolupracují jiné agentury, ačkoliv neodvádějí tak kvalitní práci jako my. Jsem přesvědčená, že naše agentura patří ke špičce ve svém oboru, zejména díky našemu nadšení a pokoře, se kterou k práci přistupujeme. Možná to bude znít jako klišé, ale děláme práci naplno a srdcem.

Vaše další, relativně nová aktivita je práce pro agenturu Best Nanny. O co se jedná?
Moje nejlepší kamarádka, se kterou jsme před lety společně přišly do Prahy, otevřela před dvěma lety v Bratislavě agenturu zajišťující zahraniční chůvy. Na Slovensku, na rozdíl od Česka, to tehdy bylo pole neorané a agentuře se začalo poměrně brzy dařit. Otevření pobočky v Praze pak bylo logickým krokem. Best Nanny v Česku funguje asi půl roku a klienti si na nás pomaličku zvykají. Další věc je, že ženy v sobě musí zlomit pocit hanby a naučit se přijímat pomoc. Budeme se snažit přesvědčit české maminky, že pomoc není tabu a je lepší mít chůvu, než být nervózní a uštvaná. A také že je lepší mít chůvu s výbornou angličtinou než s angličtinou lámanou. Jedna z cílových skupin, se kterou bychom rády spolupracovaly, jsou diplomatické kruhy.

Jakou chůvu ke své malé dceři máte vy?
Mám českou chůvu, aby dcera mluvila dobře česky, což mně osobně příliš nejde. Dodnes si pamatuji na chvíli, kdy byl syn v první třídě a v jednom z úkolů ve slabikáři měl doplnit písmenko k neúplnému slovu „brus“. Poradila jsem mu „o“ – obrus, to je přeci logické. Druhý den přišel s pláčem, nechápal on, nechápala jsem já… Než jsem si slovo obrus vygooglila a zjistila, že v češtině říkáte ubrus. Proto česká chůva… (směje se)

CV BOX
Zuzana Augustin Poláčková (narodila se 1. srpna 1982 v Martině) je majitelka agentury VIZOO image production, s.r.o., někdejší modelka a bývalá ředitelka Fashion TV pro Českou a Slovenskou republiku.
Více než 15 let se věnuje event marketingu a PR, pod hlavičkou své agentury úspěšně zastupuje významné klienty politiky, diplomacie a komerční sféry, ale i soukromé osoby. Spolupracuje rovněž s charitativními organizacemi. Mimo to se aktivně věnuje rozvoji agentury Best Nanny, která na českém trhu působí od září 2022.
Studovala chemii a genetiku na Přírodovědecké fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě, na téže univerzitě vystudovala obor sociální práce. Asolvovala také výcvik v psychodynamické psychoterapii.
Je vdaná, žije v Praze, má syna Karla (16) a dceru Lilly (6).

S blízkými přítelkyněmi Petrou Ficovou, majitelkou bestNanny, a Vendulou Pizingerovou, prezidentkou NF Kapka naděje.

Zuzana se svými nejbližšími kolegy během CIFu na Pražském Hradě

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků