Architektura

Vzpomínky na Afriku v náruči Moravy

Publikováno: 2. 4. 2019
Autor: Redakce
Foto: Villa Memories
logo Sdílet článek

Přímo v srdci zvlněné krajiny Hostýnských vrchů stojí hotel s pouhými osmi pokoji. Rozlohou možná malý, avšak úspěšností grandiózní.

Wellness & Spa Boutique Hotel Villa Memories se na listopadovém udílení cen Boutique Hotel Awards v Londýně stal nejlepším rodinným butikovým hotelem v Evropě. Celosvětově se ve své kategorii umístil v první čtyřce, a zařadil se tak po bok luxusních destinací na Bali, v Kostarice a Thajsku.


V luxusu, ale jako doma

Popularita butikových hotelů po celém světě roste, ale hostům nestačí jen pětihvězdičkový servis. Kromě luxusu vyhledávají i soukromí a před anonymitou velkých resortů dávají přednost místům, která v nich zanechají vzpomínky. A právě to chtějí návštěvníkům dopřát i ve Ville Memories − splněné sny a osobité zážitky, pohodlí rodinného domu a zároveň nadstandardní servis a odpočinek. Mimochodem, nápad otevřít butikový hotel vznikl na cestách po JAR. Jeho interiér ostatně majitelovu lásku k Africe prozrazuje. I rekonstrukce se nesla v ekologickém duchu a v sepětí s přírodou.


Předpověď vítězství ve snu

Butikový hotel se pyšní nejen prestižním oceněním, krásným prostředím a přízní hostů. Neméně pozoruhodný je životní příběh jeho majitele Martina Ditmara. Má za sebou spoustu poutavých zahraničních cest, ale taky náročné práce a stresu, které si vybraly daň v podobě komplikované nemoci s šancí na přežití pouhé jedno procento. „To, že jsem zpátky, má svůj důvod,“ míní. „V umělém spánku jsem se dostal do tunelu, viděl celý svůj život a potkal se se všemi, kteří pro mě něco znamenají. Prožíval jsem ale i příběhy tak reálné, že jsem později nebyl schopný identifikovat, co je pravda a co bylo jen kóma. V jednom z nich jsem přesně 8. listopadu přebíral cenu pod záštitou Buckinghamského paláce. Po probuzení jsem nutil své blízké, aby zjistili, o kterou soutěž jde, a aby mě tam omluvili. Nic nenašli. O několik měsíců později jsem ve Ville Memories slavil narozeniny, a když jsme si při západu slunce připíjeli, přišel telefonát z Londýna, že jsme v soutěži Boutique Hotel Awards vyhráli evropskou kategorii Family. Takže jsem tu cenu nakonec 8. listopadu v Londýně skutečně převzal...“

Kam v okolí

Až vás přestane bavit lenošení, můžete se přihlásit do kurzu vaření nebo vyrazit do okolí – zalyžovat si nebo se vykoupat, zahrát si golf, zajezdit na koni nebo na kole (ta hotel půjčuje). Příjemnou procházkou se dostanete do zoo se zámkem v Lešné, osm kilometrů odtud vede Baťův kanál, po němž se můžete plavit v motorovém člunu nebo výletní lodí. Milujete přírodu? Máte možnost projít se po hostýnských lesích s myslivcem, který vás zasvětí do jejích tajů. Můžete také navštívit některou z farem a ochutnat místní speciality nebo si zachytat ryby v doprovodu zkušeného rybáře. O samotném hotelu najdete informace na www.villamemories.cz.



- Komerční sdělení

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků