Akce

Výnimočná anketa ocenila výnimočné ženy

Publikováno: 12. 9. 2023
Autor: Redakce
Foto: Viacheslav Shambazov, Dávid Duducz
logo Sdílet článek

Jubilejný pätnásty ročník čitateľskej ankety Slovenka roka sa odohráva v roku, keď si pripomíname 75. výročie vzniku nášho najstaršieho týždenníka Slovenka, ktorý je zároveň akousi kronikou písanou celými generáciami Sloveniek.

V reprezentatívnych priestoroch bratislavskej Reduty sa zišli takmer tri desiatky dám, ktorých životné príbehy inšpirujú nás všetkých. „Slovenka roka je skutočne unikátny projekt. A to nielen v rámci Slovenska, ale aj v rámci celej Európy,“ zdôraznil vo svojom príhovore europoslanec Ivan Štefanec.
„Jubilejný ročník opäť potvrdil nielen samotnú opodstatnenosť ankety, ale opäť zdôraznil nesmiernu celospoločenskú hodnotu, ktorú tento projekt prináša,“ povedala okrem iného autorka myšlienky a hlavná organizátorka podujatia Mária Reháková.
Slávnostným emotívnym galavečerom z budovy Slovenskej filharmónie sprevádzala divákov RTVS a pozvaných hostí moderátorská dvojica Simona Simanová a Juraj Bača. Večer sa niesol nielen v znamení ocenených dám, ktoré svojou výnimočnosťou prekonali hranice Slovenska, ale i bohatého kultúrneho programu. Diváci a hostia v sále videli Mariana Vojtka ako legendárneho Draculu, skladbu Vyznanie v špeciálnej úprave Jána Ďurovčíka, fenomenálnu Daru Rolins či Umelecký súbor Lúčnica.

Účastnice ankety Slovenka roka

Titul Absolútna Slovenka roka 2023 získala Silvia Manduľáková, zakladateľka neziskovej organizácie Eductech.

Mária Katuščáková, víťazka kategórie Zdravotníctvo.

Viera Peterková, víťazka kategórie Vzdelávanie.

Mária Reháková s Vladimírom Bakešom, predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom spoločnosti KOOPERATIVA poisťovňa, a. s., Vienna Insurance Group.

Počas slávnostného galavečera zaspievala aj fenomenálna Dara Rolins.

Marian Vojtko zaspieval piesne z muzikálu Dracula.

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků