Móda

Unikátna módna šou na hladine Dunaja

Publikováno: 28. 6. 2022
Autor: Michal Bartek
Foto: Ramon Leško, Andrej Hrušovský
logo Sdílet článek

„Sedemnásty ročník sme usporiadali na naozaj unikátnom mieste, priamo na hladine Dunaja, čo dodalo podujatiu neopakovateľnú atmosféru. Vysvietené mesto a hrad tvorili živé pozadie prehliadok,“ povedala riaditeľka Agentúry promotion a organizátorka podujatia Bratislavské módne dni by Mercedes-Benz Mária Reháková.

A dodala: „Som rada, že po dlhom období pandémie módny svet stále žije a návrhári majú stále množstvo nápadov, ktoré ukázali už aj pred publikom.“

Aktuálny ročník sa okrem iného niesol v znamení pomoci – spoločne so slovenskými návrhárkami Alexandrou Vidic, Renátou Kliskou a Monikou Lacekovou sa podarilo podporiť tvorbu dvoch ukrajinských návrhárok, ktoré prišli na Slovensko doslova s jedným kufrom. Svoje kolekcie pripravili až v Bratislave za výdatnej pomoci nášho projektu a návrhárok. Natália Galagan sa predstavila v prvý a Olena Minkova druhý deň módneho maratónu.

Už tradične na jarnej edícii nechýbali hostia z Česka, počas prvého dňa sa predstavili súrodenci Ponerovci so značkou PONER, druhý deň predviedla svoje ručne šité topánky pre ženy i mužov mladá značka VASKY.

Jarná časť je zároveň aj štartom už desiateho ročníka súťaže Nové tváre módnej scény, ktorá je určená mladým módnym tvorcom. Téma na tento rok je Svet bez dymu. Finále sa uskutoční v septembri 2022 počas jesennej edície Bratislavských módnych dní by Mercedes-Benz. Mladí tvorcovia môžu prihlášky posielať do 19. júna 2022. Všetky informácie nájdu na www.bmd.sk.

Nechýbali ani súrodenci Ponerovci so značkou Poner.

Riaditeľka projektu Bratislavské módne dni by Mercedes-Benz Mária Reháková.

Z kolekcie súrodencov Ponerovcov.

Ukrajinu reprezentovala Natalia Galagan.

Hviezdou druhého dňa bola Andrea Verešová v kolekcii Jany Pištejovej.

Na móle sa vo viacerých kolekciách predstavila aj Emma Čaputová, dcéra prezidentky SR.

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků