Společnost

Tradiční oslava republiky

Publikováno: 19. 1. 2020
Autor: Redakce
Foto: European Institute
logo Sdílet článek

Zapsaný spolek ČSR – Československé Renomé a European Institute Prague letos ve spolupráci s tradičními partnery Muzeem T. G. M. a Společností M. R. Štefánika zorganizovaly pod záštitou českého prezidenta a slovenského velvyslance v ČR tradiční oslavu založení samostatné Československé republiky.

Letošní ročník ke 101. výročí ČSR se od jiných lišil hlavně v tom, že se celkem pět slavnostních akcí rozložilo do dvou dnů. Hlavní program se odehrál 27. 10. na zámku Berchtold. Od dopoledního 6. ročníku mezinárodní konference „Bezpečnostní a krizový management v reálném prostředí“ přes odpolední slavnostní promoce absolventů postgraduálního manažerského studia MBA, MPH a LL.M. na European Institute až k večernímu hlavnímu programu.

Druhý den se konal pietní akt u hrobu T. G. Masaryka v Lánech, který doprovázely oblíbené písně prvního prezidenta a čestná stráž v dobových uniformách. Po pietním aktu pak bylo v Muzeu T. G. Masaryka připraveno 13 šachovnic pro VIP simultánní partii s velmistrem a mistrem světa Vlastimilem Jansou.

V rámci oslav státního svátku ČR ke vzniku samostatného Československa také proběhla už podeváté charitativní sbírka pro projekt ČT a NROS – Pomozte dětem.



reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků