Mezinárodní vztahy

Státní recepce Saúdskoarabského království

Publikováno: 20. 1. 2019
Autor: Redakce
Foto: Velvyslanectví Saudské Arábie / Embassy of the Kingdom of Saudi Arabia
logo Sdílet článek

Psalo se 23. září, když svět přivítal před 88 lety nového občana. Právě v ten den totiž vzniklo Saúdskoarabské království.

Své narozeniny oslavila Saúdská Arábie mimo jiné i v Praze, kde na svém velvyslanectví uspořádala oficiální oslavu. „Toto krásné výročí je příležitostí připomenout si velkolepé sjednocení uskutečněné zásluhou zakládajícího krále Abdulazize bina Abdulrahmana Al Sauda, které vyústilo v přechod do doby vysoké kulturní angažovanosti království Saúdské Arábie směrem k prosperitě, pokroku a rozvoji,“ řekl na úvod oslav velvyslanec Naif Al Aboud.

Vyzdvihl přitom i výborné vztahy mezi Českem a Saúdskou Arábií. „Dnes v této vřelé zemi slavíme událost, ze které se všichni těšíme, a zároveň i slavíme pokračování přátelských vztahů mezi královstvím Saúdské Arábie a České republiky. V našem království se vždy těšíme na další utužování a kultivování našich vztahů s přátelskými zeměmi a na jejich rozvoj v atmosféře vzájemného respektu a úcty, při které klademe důraz na konstruktivní spolupráci, která přináší hodnoty ve prospěch obou národů,“ poznamenal.

Závěr proslovu pak věnoval budoucnosti. „Osmdesáté osmé výročí našeho Národního dne probíhá ve stejnou dobu jako zásadní změny a vylepšení, na kterých pracuje moudré vedení Saúdské Arábie v souladu s ambiciózní ,vizí 2030‘. Tato vize byla přijata saúdským lidem, který se těší na dosažení nejvyšších standardů prosperity a rozvoje na národní úrovni ve spolupráci se všemi spřátelenými zeměmi směrem k blahobytu, bezpečnosti a míru jak na regionální, tak i na globální úrovni.“


reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků