Společnost

Sochobásně v síti

Publikováno: 3. 1. 2020
Autor: Karel Černý
Foto: Pavel Gwužď
logo Sdílet článek

Po knihách V síti a V síti 2 vytvořil bývalý význačný politik Ivan Langer novou knihu nazvanou Sochobásně v síti. „Hraju si v ní mnohem víc jak s obsahem, tak i s formou,“ řekl už dříve v rozhovoru pro The Business Soirée. „Tedy nejen s textem jako takovým, ale i s jeho tvarem, kdy se hlásím ke Guillaume Apollinairovi a jeho kaligramům. Vymyslel jsem nový pojem ,sochobásně‘“

Kniha navíc není pouze v běžném prodeji, ale Ivan Langer uspořádal i sérii výstav, na nichž ve velkých plastikách v unikátní 3D formě představil část svých glos, textů a „šlehů“. Výstavu uspořádaly galerie v sedmi městech − ostravská ZaZa, jihlavská Gustav Mahler, karlovarská Galerie BM, plzeňská VisioArt, brněnská Schrott, galerie Zlínského zámku a naposledy pražská Galerie kritiků v paláci Adria.

Ivan Langer, právník a muzikant Petr Pečený alias Doctor P.P. a zpěvák a herec Adam Mišík.

„Doufám, že se mi podařilo najít optimální kombinaci v tom smyslu, že to bude nejen hezky vypadat, ale že také obsah zaujme a přinutí čtenáře k zamyšlení se nad tím, kdo jsme, kde jsme a kam máme jít,“ poznamenal Ivan Langer.


Autor sochobásní s kurátorkou výstavy Vlastou Čihákovou Noshiro.

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků