Novinky

Praha 3 na vzestupu

Publikováno: 19. 11. 2018
Autor: Redakce
Foto: Úřad Městské části Praha 1
logo Sdílet článek

Žižkov a šířeji Praha 3 zažívá v posledních letech nárůst popularity. Velmi oblíbenými mezi Pražany jsou Trhy na Jiřáku, ale roste i věhlas kulturních akcí pořádaných v Atriu nebo v kultovním Divadle Járy Cimrmana.

Podle místostarosty Prahy 3 pro kulturu Alexandera Bellu je recept jednoduchý. „Prostě se jenom snažíme, aby se lidem u nás dobře žilo. Sázíme na podporu kultury a na moderní technologie. Lidé to vidí a i díky tomu je dnes Praha 3 velmi vyhledávanou lokalitou k bydlení,“ říká.

Setkávání na trzích

Již zmíněné Trhy na Jiřáku vstoupily letos do druhé sezony, kdy je přímo provozuje radnice. „Spousta lidí měla tehdy obavy. Říkali nám, že to radnice nezvládne, ale každý se na náměstí Jiřího z Poděbrad může pravidelně přesvědčit o opaku. Trhy jsme nejen zvládli provozovat, ale podařilo se nám je ještě vylepšit, a další zlepšení plánujeme na letošek,“ přibližuje Bellu. 

Návštěvníci se podle něho mohou těšit na další rozšíření okruhu stánkařů, doprovodných hudebních produkcí a dalších volnočasových aktivit. „Chceme, aby trhy byly místem setkávání. Aby to nebylo jen tržiště, kde můžete nakoupit kvalitní výrobky, ale i místem, kde můžou rodiny trávit čas,“ představuje vizi Prahy 3 Bellu.

Koncerty a osmičky

Nezůstane ale jenom u trhů. I v letošním roce se na náměstí Jiřího z Poděbrad mohou lidé těšit na další ročníky populárních kulturních festivalů Mercado nebo třeba akci Chuť Itálie. „K tomu si připočtěme pravidelné koncerty nejen vážné huby v nádherných prostorách barokní kaple Atria na Žižkově, další ročník SIGNAL festivalu nebo projekt Osudové osmičky, který v letošním roce připomene řadu významných výročí naší historie,“ vyjmenovává Bellu kulturní akce, které letos proběhnou na Praze 3.

Právě Bellu je přitom symbolem změn Prahy 3 v moderní městskou čtvrť. Letos v květnu oslaví jedenatřicáté narozeniny. Navzdory svému mládí je však jedním z klíčových politiků třetí městské části. Vede místní ODS a zájmy Prahy 3 hájí i na magistrátu hlavního města, kde se mu společně s dalšími zastupiteli podařilo prosadit návrat trasy metra D na Žižkov. 

„Dělám svoji práci. Lidi nás zvolili, abychom pro ně pracovali, a o to se snažíme,“ uzavírá Alexander Bellu. 

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků