Akce

Pracovní večeře s velvyslancem SAE

Publikováno: 7. 8. 2019
Autor: Tomáš Syrový
Foto: Velvyslanectví SAE
logo Sdílet článek

Velvyslanec Spojených arabských emirátů v ČR, Jeho Excelence Abdulla Mohamed Almaainah, uspořádal pracovní večeři s členy meziparlamentní skupiny přátel České republiky a SAE v čele s Davidem Kasalem.

Hovořilo se zejména o zahraniční politice SAE, investičních příležitostech v emirátech a o světové výstavě Expo Dubai 2020.

Velvyslanec ale také mluvil o letošku, který je v SAE rokem tolerance. Poukázal přitom na úsilí vlády při jejím prosazování, jakožto politiky umírněnosti a otevřenosti a rozšiřování mostů přátelství mezi národy.

Česká strana se také mimo jiné zajímala o zkušenost emirátů v posilování postavení žen ve společnosti a poskytování příležitostí zaujmout důležitá místa ve vládní správě, na ministerstvech či ve vedení podniků. Diskuze byla i o různorodém a komplexním trhu SAE, významu svobodných trhů a o významu poskytování investičních příležitostí mezi SAE a jinými zeměmi, a to včetně Česka. Na program přišla například spolupráce v oblasti energetiky, alternativních energií či vesmírného a vědeckého výzkumu.

 

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků