Cestování

Pivní lázně ve Sladovně

Publikováno: 13. 1. 2020
Autor: Alžběta Krausová
Foto: Amazing Places
logo Sdílet článek

Čtyřhvězdičkový wellness Hotel Sladovna najdete v Černé Hoře, necelých 30 kilometrů od Brna. Jak už napovídá název, je součástí pivovaru, konkrétně Černé Hory. A pokud to hotelu dovolíte, pivo vám bude dělat společníka po celou dobu pobytu.

A to od počátečního vstupu, kdy vaše čichové buňky zaznamenají všudypřítomnou vůni sladu, až po večerní ochutnávku pivních specialit. Ač by se mohlo zdát, že hotel je primárně určen návštěvníkům pivovaru, kteří si po degustaci naštěstí neodváží sednout za volant a raději si zaplatí noc, není tomu tak.

Rozmanité pokoje

Prostory hotelu jsou až nečekaně velkorysé. Už vstupní hala dává najevo, že tady se v malém rozhodně nepřemýšlí. A stejné je to i s pokoji. Každý vypadá jinak − jeden má klenuté stropy a zdi obložené surovými cihlami, jiný je zařízen naopak velmi konzervativně. Veškerý komfort a dostatek soukromí ale nebude chybět ani v jednom. K hotelu náleží i menší depandance v podobě penzionu s označením pokojů basic.

Paštika a borůvka

K dobrému pivu patří neodmyslitelně i skvělá restaurace. Vaří tady především českou kuchyni. Přes den si můžete zajít na nějaký steak nebo starou dobrou svíčkovou na smetaně a večer posedět s přáteli ve vedlejší hospodě v jedné ruce s půllitrem a ve druhé třeba s domácím pečivem s kachní paštikou. Kromě klasického 11stupňového Pátera nebo tmavého Granáta si lze dopřát i zajímavou alternativu − pivo s borůvkovou příchutí.

Terapie barvami

Pivo najdete i ve sklepení. Tam totiž najdete pivní lázně, které jsou nejen skvělým nevšedním zážitkem, ale navíc mají prospěšné a relaxační účinky na tělo i mysl. Zásadním ošetřením je relaxační pivní lázeň s takzvanou chromoterapií. Laicky by se dalo říct, že jde o terapii barvami. Vyzkoušet můžete ale i jiné procedury. Například pivní peeling, který má nejen pozitivní vliv na celý organismus, ale zajišťuje i krásnější pleť a vlasy.

Sauny a jeskyně

Čím se ale Hotel Sladovna může ještě oprávněně pyšnit, to je špičkové wellness, které v Amazing Places obsadilo v posledních dvou letech přední příčky. Čeká na vás vnitřní bazén s masážními tryskami a protiproudem, whirlpool a saunový svět, v němž nechybí klasická finská sauna, ale i aroma či parní, solná jeskyně nebo Kneippův chodník.

Kongresy a teambuldingy

V Hotelu Sladovna lze pořádat i nejrůznější kongresy, teambuildingy a podobně. A to vše v moderně zařízeném hotelu se skvělou kuchyní, lahodným pivem a za všech okolností s nesmírně milým a usměvavým personálem.

Kam v okolí

Největším zážitkem je bezesporu Moravský kras a jeskyně v okolí Blanska, vzdáleného od Černé Hory pouhých deset kilometrů. Pokud vás ale víc lákají třeba hrady a zámky, necelých 20 km od Černé Hory vládne z vrcholu širému okolí hrad Pernštejn, ještě blíže jsou mj. zříceniny hradů Boskovice a Blansek. Kochat se pak můžete vyhlídkou ze Spešovské rozhledny či z rozhledny Žernovník.

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků