Cestování

Ochranná atmosféra od PVZP

Publikováno: 16. 11. 2023
Autor: Redakce
Foto: PVZP
logo Sdílet článek

Opět se blíží zima a ta s sebou přináší cestovatelům nové výzvy a rizika, na něž je dobré se dopředu připravit. Mějte na paměti, že příroda může být nevypočitatelná, a proto je nezbytné zajistit si špičkové cestovní pojištění, které se o vás postará.

Oceníte ho, když v zahraničí dojde k nějaké nepříjemnosti – ať už se týká zdraví, či majetku, a to vašeho vlastního, nebo cizího. Cestovní pojištění od PVZP myslí na všechna možná rizika tak, abyste na ně vy myslet nemuseli – je jako ochranná atmosféra, která vám zajistí klidnou dovolenou. Nabízíme devět dobrých důvodů, proč je jedinečné.

S alkoholem na svahu opatrně
I když PVZP u cestovního pojištění aktuálně akceptuje až jedno promile alkoholu v krvi, vždy musíte dodržovat pravidla a zákony dané země. Platí to zejména v dopravě a v případě zimní dovolené při pohybu v lyžařských střediscích. Před odjezdem na dovolenou si vždy dopředu zjistěte, jak je to s tolerancí alkoholu ve vaší cílové destinaci. Například v Itálii je totiž na lyžařském svahu tolerance pouze půl promile, ve Francii dokonce nula.

Ochrana před zloději
Vyrážíte každý rok na zimní dovolenou s lyžemi, které máte ve střešním boxu? Necháváte na dovolené často v autě elektroniku? A víte, že některé pojistky se na elektroniku nebo na osobní věci nevztahují nebo že neplatí v noci? S cestovním pojištěním od PVZP jsou věci ve vašem voze včetně elektroniky a sportovního vybavení chráněny 24 hodin denně.

Zapůjčené věci
Cestovní pojištění od PVZP se postará nejen o váš majetek, ale o i věci, které si půjčíte a vezete s sebou – lyže, sáně, snowboard... A to, aniž byste si museli pořizovat jakékoliv další připojištění.

Pojištění odpovědnosti
Víte, že každý lyžař či snowboardista pohybující se na italských sjezdovkách musí mít uzavřené pojištění odpovědnosti pro případ škody na majetku nebo újmy na zdraví způsobené jiným osobám? Toto pojištění je součástí všech variant cestovního pojištění od PVZP a potvrzení (i v angličtině) je součástí pojištěnecké kartičky. Kromě ní tak s sebou nemusíte nosit žádný další dokument.

Storno zájezdu
Obvyklou praxí je, že sjednání storna zájezdu je možné do sedmi dnů od jeho zakoupení. Ne každý na to ale pamatuje. Proto PVZP u svého cestovního pojištění u varianty Standard tuto lhůtu prodloužila (na 16 dní před cestou), u varianty Nadstandard ji pak úplně zrušila. Navíc byla snížena spoluúčast na deset procent.

Pojištění Český turista
Vyrazíte si rádi na víkend zalyžovat jen kousek za naše hranice, třeba do Polska nebo Rakouska? Pak využijete pojištění Český turista. Platí v České republice a do padesáti kilometrů od našich hranic v sousedních státech. Jeho součástí je nejen úrazové pojištění a pojištění léčebných výloh, ale i pojištění osobních věcí a pojištění odpovědnosti.

Zásah horské služby
Počasí v zimních horách je nevyzpytatelné a může vás nepříjemně překvapit. Pojištění zásahu horské služby slouží pro případ, že bude třeba pro vaši záchranu zorganizovat pátrací akci.

Připojištění Sport
Chystáte se na aktivní dovolenou? Připojištění Sport vám ochrání sportovní vybavení. V případě jeho zpoždění vám uhradíme půjčovné a pokud dojde k poškození zapůjčené věci, kryje propadlou kauci. Nahradí i zaplacené startovné na sportovní akci, na kterou jste se nemohli dostavit.

Bezstarostná jízda
Nemáte sjednanou asistenci v rámci svého havarijního pojištění a obáváte se komplikací na zimních cestách? Pojištění Bezstarostná jízda vám zaručí, že se dostanete do cíle, a ochrání vás před mimořádnými výdaji, pokud na cestách něco nevyjde.

O POJIŠŤOVNĚ
PVZP je univerzální pojišťovnou nabízející pojištění počínaje oblastí zdraví a rodiny přes pojištění majetku až po podnikání. Má 25 let zkušeností se zdravotním pojištěním a je v tomto směru nezastupitelná.
Byla první, která nabízela pojištění léčebných výloh v rámci cestovního pojištění, a jedinou erudovanou pojišťovnou v rámci zdravotního pojištění cizinců. V současné době zaujímá významné místo na trhu v oblasti pojištění majetku a profesní odpovědnosti zdravotnických zařízení, ambulantních lékařů a farmaceutů. Mezi další poptávaná pojištění od PVZP patří povinné ručení, havarijní pojištění, pojištění odpovědnosti a majetku fyzických osob, úrazové pojištění, pojištění závažných onemocnění a pojištění podnikatelských rizik.
Zajímavostí je, že PVZP jako jediná na českém trhu vrací prostředky zpět do veřejného rozpočtu, protože jejím jediným akcionářem je VZP ČR. Je tak jedinou pojišťovnou, která chrání veřejné rozpočty.
Více informací o PVZP najdete na www.pvzp.cz

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků