Rozhovory

Martin Koukal: Běháme pro ty, co běžet nemohou

Publikováno: 6. 7. 2023
Autor: Iveta Staňková
Foto: PVZP
logo Sdílet článek

PVZP se jako ryze česká firma dlouhodobě věnuje společensky odpovědným aktivitám, které si kladou za cíl zlepšit život v naší zemi jak na poli kultury a podnikání, tak v oblasti zdraví. Jedna ze stěžejních aktivit jsou charitativní běhy PVZP FénixRun. Jejich smyslem je nejen pomoci nemocným a podpořit zdravý životní styl, ale také informovat o prevenci závažných chorob a motivovat lidi k pohybu. Krátce nám je představil Martin Koukal, PR specialista PVZP a mistr světa v běhu na lyžích.

Jak byste PVZP FénixRun charakterizoval?
Naše hlavní myšlenka je: Běžím pro ty, kteří běžet nemohou. PVZP Fénix Run jsou běhy pro každého, kdo chce udělat něco pro svoje zdraví a zároveň podpořit deset neziskových organizací, kterým je bezezbytku věnován výtěžek ze startovného a dobrovolných příspěvků. Na každém běhu je představen příběh nebo projekt z jedné zapojené nadace nebo spolku. Běhá se v různých lokalitách republiky, trasy jsou čtyři až pět kilometrů dlouhé a primárně nejsou soutěžní. Takže jestli budete závodit, nebo trasu jen tak proběhnete či projdete s celou rodinou a třeba i kočárkem a dětmi na odrážedle, je jen na vás. Chceme, aby série běhů měla smysl a přinášela radost a užitek jak účastníkům, tak potřebným.

Kolik se jich bude letos konat?
Celkem jedenáct, většina z nich je součástí seriálu Běhej lesy, jako samostatné závody se uskuteční dva úplně nové PVZP Fénix Castle Runs a náš závod bude i součástí RUN for HELP na Letné. Kromě toho je možné zapojit se do virtuálního charitativního běhu, kdekoliv a kdykoliv. Virtuální PVZP FénixRun je možnost pro ty, kteří se nemohou běhu zúčastnit osobně, a přesto chtějí udělat něco pro svoje zdraví a zároveň přispět na dobrou věc. Můžete běžet kdykoliv a kdekoliv a jediné, co musíte dodržet, je vzdálenost zvoleného běhu.

V čem se odlišují PVZP Fénix Castle Runs od standardních běhů?
Konají se na zámcích v Pardubicích a v Náchodě, proto jsme jim dali vlastní název. Jde o běžecké závody, kde není na prvním místě soutěžení, ale rodinná pohoda a pomoc potřebným. V malebné atmosféře zámku v Pardubicích jsme měli 1. května premiéru. Naše myšlenka přilákala na start přes 600 účastníků, kteří vytvořili naprosto úžasnou atmosféru.

Co chystáte v Náchodě?
V krásném prostředí historického centra a v jeho okolí chystáme 24. září velkolepé finále letošního ročníku PVZP FénixRun. Připraveny budou závody pro děti Fénixáček, rodinný běh, měřený běh na čtyři kilometry a osmikilometrová trasa pro chůzi. Na své si přijdou všichni od profesionálů po hobby sportovce, a pokud se neřadíte ani do jedné z těchto skupin, můžete vyrazit na pěší trasu vycházkovou chůzí. Po celý den bude přímo na místě pro všechny návštěvníky připraven bohatý doprovodný program. Vyvrcholením nejen této akce, ale celé sezony PVZP FénixRun budou večerní koncerty, kde zahrají a zazpívají Anna Julie Slováčková s kapelou, Perutě, Jiří Korn a Tomáš Klus. Pro ty, kteří se nemohou zúčastnit závodů přímo na místě v daném termínu, je tradičně připraveno virtuální startovné. Startovní číslo z fyzického i virtuálního běhu bude zároveň sloužit jako vstupenka na koncerty. Všechny srdečně zveme, ať už do Náchoda, nebo na ostatní závody. Všechny informace najedete na www.fenixrun.cz.

O POJIŠŤOVNĚ
PVZP je univerzální pojišťovnou, nabízející pojištění počínaje oblastí zdraví a rodiny přes pojištění majetku až po podnikání. Má 25 let zkušeností se zdravotním pojištěním a je v tomto směru nezastupitelná.
Byla první, která nabízela pojištění léčebných výloh v rámci cestovního pojištění, a jedinou erudovanou pojišťovnou v rámci zdravotního pojištění cizinců. V současné době zaujímá významné místo na trhu v oblasti pojištění majetku a profesní odpovědnosti zdravotnických zařízení, ambulantních lékařů a farmaceutů. Mezi další poptávaná pojištění od PVZP patří povinné ručení, havarijní pojištění, pojištění odpovědnosti a majetku fyzických osob, úrazové pojištění, pojištění závažných onemocnění a pojištění podnikatelských rizik.
Zajímavostí je, že PVZP jako jediná na českém trhu vrací prostředky zpět do veřejného rozpočtu, protože jejím jediným akcionářem je VZP ČR. Tím je jedinou pojišťovnou, která chrání veřejné rozpočty.
Více informací o PVZP najdete na www.pvzp.cz .

Martin Koukal

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků