Business

Lucron - Developer, ktorý stavia celé mestské štvrte

Publikováno: 6. 7. 2023
Autor: Pavel Baslík
Foto: Lucron
logo Sdílet článek

Silu a potenciál každého developera indikujú jeho projekty. Lucron patrí medzi špičku developerov na Slovensku, ktorí majú skúsenosti, víziu a finančnú silu na výstavbu celých mestských štvrtí s využitím moderných technológií.


Lucron pôsobí na slovenskom trhu od roku 2005 a v posledných rokoch sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch TOP 5 najväčších developerov. Ide o výsledok cieleného zamerania na veľké rezidenčné projekty, z ktorých aktuálne dominujú Vydrica a Nesto. Lucron je súčasťou materskej skupiny IKO Real Estate z Luxemburska s viac ako 30-ročnými skúsenosťami v realitnom biznise.

Ikonický projekt Vydrica
Vydrica je prestížna štvrť zameraná na individuálnych investorov, podnikateľov a ľudí z vyššej strednej vrstvy, ktorí rozumejú hodnote bývania na najlepšej adrese v Bratislave. Je unikátna tým, že kombinuje modernú architektúru s oživením viacerých kultúrnych pamiatok a verejnými priestormi s atmosférou Starého Mesta. Projekt Vydrica s celkovým počtom 370 bytov, 4 kancelárskymi budovami a 80 retailovými jednotkami bude živou štvrťou, do ktorej okrem jej obyvateľov zavítajú na kvalitné gastro či nákup na prestížnej adrese mnohí návštevníci. O bývanie na budúcej najlepšej adrese v meste je vysoký záujem: v súčasnosti sú už predané dve tretiny bytov z prvej etapy projektu.

Nesto pre tisícky obyvateľov
Nesto je príkladom veľkého projektu, ktorý zvládnu iba developeri s dostatočným zázemím a skúsenosťami. Nová štvrť bude mať po dokončení poslednej etapy v roku 2035 viac ako 10 tisíc obyvateľov a ponúkne priestory na celkovej ploche 470 000 m2. Pritom bude kombinovať klasické bývanie s nájomným bývaním a priestormi pre prácu od klasických kancelárií až po coworking.

Arboria ako vizionársky projekt
Príbeh trnavského projektu Arboria je ukážkou vizionárstva. Po finančnej kríze, keď v ekonomike panovala neistota a mnohí zastavovali výstavbu, sa Lucron v roku 2011 pustil do realizácie projektu s dostupným bývaním. Dnes je Arboria najžiadanejšou obytnou štvrťou v krajskom meste Trnava a prototypom komunitného bývania, v ktorom Lucron skombinoval bývanie v nízkopodlažných domoch s dostatkom zelene a zázemia pre voľný čas. Lucron vo štvrti vytvoril podmienky na úspešné fungovanie retailu a služieb, čoho dôkazom je presun viacerých prevádzok z centra mesta do tejto obytnej štvrte. Vizionárstvo dokladuje aj osadenie domov s bytmi na dlhodobý prenájom do projektu štvrte, ktoré sú už vo vlastníctve inštitucionálnych investorov.

Apartmánové domy pre investorov
Trend smerujúci k vyššiemu dopytu po nájomných bytoch Lucron identifikoval v značnom predstihu pred konkurenciou. Bratislavskú štvrť Urban Residence blízko centra postavil ako mestské bývanie s kombináciou bývania, retailu a apartmánov na dlhodobý prenájom. Budova s niekoľkými desiatkami apartmánov na prenájom v profesionálnej správe sa teší vysokej obľúbenosti a je permanentne naplno vyťažená.

Portfólio s hodnotou 2,5 miliardy eur
Lucron sa špecializuje na veľké obytné developerské projekty a starostlivo ich plánuje. Do rezidenčných projektov integruje nielen apartmánové budovy pre inštitucionálnych investorov zameraných na dlhodobý prenájom bývania, ale aj kancelárske priestory a retail priamo v obytných domoch. Ten má potenciál prilákať ďalších investorov a zároveň priniesť obyvateľom užitočnú kombináciu obchodov a služieb priamo pri ich bývaní. Lucron je silným a stabilným developerom aj preto, že svoje plány má dostatočne prepočítané a finančne zabezpečené. Týmto prístupom v posledných rokoch výrazne narástol. Aktuálnych vyše 205 tisíc m2 podlahovej plochy v dokončených projektoch dopĺňajú v portfóliu projekty v príprave s plochou 285 tisíc m2. Celkový potenciál budúcich projektov Lucronu dosahuje 545 tisíc metrov štvorcových. Budúca hodnota portfólia spoločnosti Lucron predstavuje sumu 2,5 miliardy eur.

O SPOLOČNOSTI
Lucron je súčasťou materskej skupiny IKO Real Estate z Luxemburska s viac ako 30-ročnými skúsenosťami v realitnom biznise.
Pôsobí na Slovensku od roku 2005 a za posledných sedemnásť rokov dokončil 205 tisíc m² priestorov.
V jeho portfóliu sa nachádza celkovo 8 projektov v hlavnom meste Bratislava a v krajskej metropole západného Slovenska Trnava.
Aktuálne má vo výstavbe 65 tisíc m² rezidenčných budov a v príprave projekty s podlahovou plochou ďalších 285 tisíc m². Lucron dnes vlastní 82 hektárov pozemkov, z ktorých sa 5 hektárov využíva na výstavbu a na 19 hektároch sa pripravujú nové projekty.
Celkový potenciál budúcich projektov spoločnosti Lucron predstavuje 545 tisíc m².
Budúca hodnota portfólia spoločnosti Lucron predstavuje sumu 2,5 miliardy eur. Z existujúceho a plánovaného portfólia je 70 % nehnuteľností určených na predaj a 30 % na prenájom.

Nová štvrť Vydrica sa nachádza na najlepšej adrese v Bratislave – priamo pod Bratislavským hradom.

V štvrti Arboria už býva viac ako 2000 spokojných obyvateľov.

Nesto bude živou mestskou štvrťou s vlastným námestím a mnohými možnosťami bývania, podnikania a trávenia voľného času.

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků