Rozhovory

Jan Hejret: Investice do hotelnictví a lázeňství? Teď je nejlepší doba!

Publikováno: 30. 11. 2020
Autor: Karel Černý
Foto: InvestPrem a/and President Hotel Prague
logo Sdílet článek

Prakticky každý den zaznívá, že kvůli pandemii koronaviru jsou cestovní ruch, hotelnictví, lázeňství apod. snad v nejhlubší krizi v historii. Jsou ale lidé, kteří nevnímají pouze negativa. Jako třeba Jan Hejret, CEO a jednatel společnosti InvestPrem, který se už dvě desítky let pohybuje v oblasti realit právě v těchto segmentech.

Patříte mezi nejúspěšnější brokery v České republice. Jste jeden z mála, za kterým stojí úžasné výsledky a spokojenost investorů. Kdo je vlastně Jan Hejret a InvestPrem?

Realitám v cestovním ruchu se věnuji již 20 let a specializuji se na zprostředkování nákupu a prodeje luxusních hotelů a lázeňských zařízení. Jako CEO a jednatel společnosti InvestPrem poskytuji se svými společníky také řadu profesionálních služeb pro investory. Firma provozuje poradenskou a konzultační činnost pro majitele a provozovatele hotelů. Dnes společnost InvestPrem působí v řadě zemí po celé Evropě, Africe a na Středním východě. Máme rozsáhlé zkušenosti s hotelnictvím a lázeňstvím a udržujeme úzký kontakt s předními provozovateli a investory. InvestPrem má díky rozsáhlým zkušenostem s nemovitostmi v cestovním ruchu jedinečný přístup k hledání správných investičních příležitostí a řešení pro své klienty. Nabízíme investorovi velmi diskrétní a osobní přístup při hledání a zhodnocení investice.

Cestovní ruch je ale snad nejvíc postiženou oblastí v souvislosti s covid-19. Proč tedy doporučujete investovat právě do tohoto segmentu?

Kvůli covid-19 a následným opatřením se Česko ocitlo uprostřed recese, která otřásá cestovním a hotelovým segmentem. Cestovní ruch se ze dne na den zcela zastavil a mnoho majitelů a provozovatelů se dostalo na pokraj existenčních problémů, protože nemají dostatečnou finanční rezervu, a proto budou nuceni své nemovitosti prodat. A zde nastává příležitost pro silné investory, které zajímá dlouhodobý horizont. Cestování − ať již za zábavou, relaxem nebo za zdravím − je staré jako lidstvo samo a bude se rozvíjet a fungovat i nadále. Když tedy spojíme tyto indicie, tak nejlepší doba na investice do hotelnictví a lázeňství nastává právě nyní! A Česko rozhodně v této oblasti patří mezi nejatraktivnější země Evropy.

Jak se podle vás bude vyvíjet cestovní ruch v následujících letech, vrátí se vše zpět do normálu?

Jsem realista a život mě naučil, že musím být připraven na cokoliv. Rok 2020 nám všem ukázal, že je potřeba mít v podnikání nejen větší finanční rezervy, ale hlavně pracovat s dlouhodobým horizontem. Postupný návrat do normálu očekávám až v průběhu roku 2021, což avizují i mezinárodní letecké společnosti a online travel agentury. Kdo má nyní volné finanční prostředky na investice a pracuje s dlouhodobým horizontem, ten se může těšit na zajímavé investiční příležitosti, které se nemusejí opakovat.

Proč si myslíte, že Česko je z hlediska investic jednou z nejvíce atraktivních zemí v Evropě?

Česko má jedinečnou lázeňskou a léčebnou historii, která je prověřená staletími, a po další staletí tomu nebude jinak. Místa, jako jsou Karlovy Vary, Jáchymov (první radonové lázně na světě), Mariánské Lázně, Teplice, Luhačovice a další, jsou toho důkazem. A další turistické cíle jako Praha, Český Krumlov a jiná lokální místa mohou směle konkurovat těm nejlepším v zahraničí.

CV

Jan Hejret se věnuje realitám již 20 let a jeho portfolio úspěšných transakcí zahrnuje řadu luxusních hotelů po celé České republice. Je známý v komunitě investorů v různých zemích, ale také spolupracuje s vládami, soukromými a veřejnými fondy. Od roku 2020 působí jako CEO a jednatel společnosti InvestPrem, která poskytuje řadu služeb pro investory, majitele a provozovatele hotelů.


reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků