Akce

Folklór spája generácie

Publikováno: 16. 11. 2023
Autor: Redakce
Foto: Viacheslav Shambazov, Simona Zaťková
logo Sdílet článek

Už šiesty ročník jedinečného podujatia Slovenský deň kroja sa v Banskej Bystrici niesol v úžasnej atmosfére radosti a pocitu spolupatričnosti. Celé Slovensko spojil v jeden celok, ktorý prejavoval hrdosť na minulosť a vyjadroval nádej do budúcnosti.

„Z celého srdca ďakujem všetkým, ktorí sem na toto námestie prišli a prijali Slovenský deň kroja s takou láskou, s akou ho my pre nich po celý rok pripravujeme,“ povedala hlavná organizátorka a autorka myšlienky projektu Mária Reháková. „Slovenský deň kroja, to nie je len tento slávnostný galavečer, ktorý je jeho vyvrcholením,“ pokračovala. „Po celý rok navštevujeme dediny a mestá na Slovensku, kde nachádzame jedinečné prvky autentického folklóru, ktorý je stále súčasťou životného štýlu ľudí a uchovávajú ho s láskou a úctou k svojim predkom. Našli sme tu nádherné príbehy, ktoré dokumentujú silu tradícií, ktoré formujú aj našu najmladšiu generáciu.“
Už po tretí raz sa Slovenský deň kroja stal zároveň oslavou prijatia Ústavy Slovenskej republiky a program venovaný tejto významnej udalosti si mohli diváci pozrieť v priamom prenose vďaka RTVS.

Organizátorka podujatia Mária Reháková v spoločnosti zástupcov NR SR

Moderátorská dvojica Simona Simanová a Juraj Bača s primátorom Banskej Bystrice Jánom Noskom

Mária Reháková vo vysielaní pre RTVS

Slovenský deň kroja spája generácie


reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků