Novinky

Dvacet běžců Prahy 1 běželo dvacátý půlmaraton

Publikováno: 17. 11. 2018
Autor: Redakce
Foto:
logo Sdílet článek

Trať jubilejního 20. ročníku půlmaratonu má za sebou běžecký tým Prahy 1, který se také letos aktivně zapojuje do všech závodů konaných v průběhu celého roku pod známou hlavičkou RunCzech.

Stylový počet zástupců Prahy 1 – 20 běžců – běžel půlmaraton pro nadaci Victorie Velvet – Velvet Smile. „K běhání mám velmi blízko, jelikož běhám již od malička. Proto bylo naprosto přirozené, že jsme společně se spoluzakladatelkou nadace Velvet Smile spojily běhání s činností naší nadace. 



Organizace na výbornou

Mezi běžci za „jedničku“ byli milovníci zdravého pohybu z řad občanů i místní radnice. „Díky skvělé spolupráci s šéfem pořadatelského týmu RunCzech Carlo Capalbem se nám postupem času podařilo přesvědčit nejširší veřejnost, že závody jsou pořádány především pro ni. Každý, kdo se na to cítí, se může zúčastnit a vybrat si trať přesně podle svých dispozic,“ vysvětluje starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (TOP 09). 

Organizátoři zvládli program letošního půlmaratonu opět na výbornou, a to včetně dopravních uzavírek. Ty jsou pokaždé organizovány operativně tak, aby omezovaly dopravu a pohyb zejména místních obyvatel v co nejmenší míře. Lidé navíc samozřejmě naleznou všechny potřebné informace o každém závodu v předstihu nejen na internetových stránkách www.runczech.cz, ale i na webu Prahy 1 (www.praha1.cz). Tyto informace navíc automaticky putují před každým závodem rovněž do poštovních schránek občanů první městské části. 

Vyběhni s radním

Mezi účastníky letošního půlmaratonu v dresu Prahy 1 tradičně patřil i radní pro kulturu a školství Filip Kračman, který trať zdolal za hodinu a třicet jedna minut. Z jeho iniciativy také nedávno v Praze 1 vznikl projekt Vyběhni s radním, kdy si občané mohou s Kračmanem jít zaběhat a třeba s ním i neformálně probrat záležitosti, jež je zajímají. „Běhání je pro mě přirozenou součástí života, a i když se světová běžecká esa mé výkonnosti skutečně obávat nemusejí, nedám na tuto aktivitu dopustit,“ podotýká Kračman. 

Pro běžce s většími než rekreačními ambicemi je v rámci RunCzech připravena celoroční běžecká liga – seriál závodů na různé vzdálenosti. Za každý dokončený závod jsou běžcům přiděleny body. Počet přidělených bodů závisí na cílovém čase a obtížnosti závodů. Konečné pořadí je sestaveno z běžců, kteří dokončili alespoň 3 závody RunCzech běžecké ligy, a to podle pohlaví, zaměstnání a samozřejmě věku. O kvalitě celého projektu společnosti Prague International Marathon nejlépe svědčí to, že všechny závody obdržely od Mezinárodní asociace atletických federací zlatou známku – nejvyšší ocenění silničních závodů.




reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků