Názor

Daniel Janata: Podnikání a etika ruku v ruce

Publikováno: 13. 5. 2024
Autor: Daniel Janata
Foto: Archiv Daniela Janaty a Shutterstock.com
logo Sdílet článek

Sněmovna sice ještě neuzavřela konečnou podobu zákona o psychomodulačních látkách, který má mimo jiné regulovat i prodej kratomu, nicméně vše spěje k tomu, že bude schválena. A kratom (spolu s dalšími výrobky) tak konečně opustí šedou zónu. Pokud toto rozhodnutí projde celým legislativním kolečkem, zatleskám. Jako zakladatel Weedy.cz, společnosti, která se věnuje prodeji a propagaci kratomu, s regulací jednoznačně souhlasím.

Navíc nyní rozšiřujeme působiště a plánujeme představit naše produkty i na Slovensku. Tento krok je pro nás více než jen expanze – je to součást našeho úsilí o podporu regulace a legalizace. Věříme, že Slovensko bude průkopníkem v regulaci tohoto trhu. A tímto směrem chceme inspirovat i ostatní a nastavit standard pro bezpečný prodej. Jsme připraveni spolupracovat s lokálními partnery a odborníky, aby byl kratom dostupný v bezpečné formě. V období, kdy se svět podnikání potýká s neustálými výzvami a příležitostmi, je důležité zdůraznit význam vzájemné podpory a spolupráce. Jako zakladatel Weedy.cz chci využít tohoto prostoru pro vřelé poděkování a ocenění časopisu The Business Soirée, našeho mediálního partnera. Magazín The Business Soirée hrál klíčovou roli nejen ve zviditelňování kratomu a naší značky, ale také v širším úsilí o jeho regulaci a legalizaci. Toto partnerství nám umožnilo osvětlit potenciální přínosy pro uživatele a společnost jako celek. A zároveň upozornit na nutnost regulace pro zajištění bezpečnosti a kvality. Náš zájem o rozvoj trhu s kratomem a jeho regulaci odráží společné hodnoty a vizi, kterou Weedy.cz a The Business Soirée sdílejí. Je to vize, v níž podnikání a etika jdou ruku v ruce a kde úspěch jednoho je úspěchem všech zúčastněných stran. 


KRATOM 
Kratom je psychoaktivní sušina získávaná už po staletí z listů tropického stromu Mitragyna speciosa. Hlavními účinnými látkami jsou indolové alkaloidy. V závislosti na použitém množství je účinek kratomu buď stimulující, nebo euforický a tlumící. Často se používá na mírnění bolesti. 

Mohlo by vás zajímat

Více článků