Business

Český dům v Dauhá

Publikováno: 4. 4. 2022
Autor: Redakce
Foto: Foto Shutterstock.com
logo Sdílet článek

Česko-katarský výbor při Hospodářské komoře ČR, usilující o zajištění čilých obchodních vztahů mezi Českou republikou a Státem Katar, připravuje zásadní mezinárodní projekt – otevření business centra v Kataru s názvem „Made in Czech Republic“, které bude za podpory komory propagovat v Kataru české výrobky a služby.

Český dům v Dauhá bude sloužit jednotlivým obchodním společnostem jako prostor pro kanceláře, kde se budou moci setkávat se svými katarskými protějšky, ale také jim jim ukázat své výrobky, jejichž vzorky budou v prostorách umístěny. Součástí business centra bude i recepce s nepřetržitým provozem, konferenční místnost, sklad a trezorová místnost pro bezpečné uložení dokumentů. Dále bude zajištěn servis pracovníků českého domu, kteří obstarají tlumočení obchodních jednání, občerstvení a další nezbytnosti pro zajištění veškerého komfortu. České firmy tak budou moci využít těchto prostor jako svého stálého obchodního zastoupení v Kataru.

Katar v poslední době eviduje zvýšený zájem českých firem o vstup na svůj trh, tato iniciativa je tak reakcí na četné žádosti podnikatelů o podporu, pomoc a aktuální informace o možnostech podnikání a investic. S blížícím se mistrovstvím světa ve fotbale jež bude Katar hostit koncem tohoto roku, se dá navíc očekávat další růst zájmu o toto lukrativní teritorium.

Business centrum „Made in Czech Republic“ bude rovněž připraveno pomoci podnikatelským subjektům se vstupem na katarský trh, a to jak prostřednictvím konzultací, tak i se samotným založením firmy v Kataru. Dům má také za cíl napomoci vzájemným vztahům v oblasti kultury, sportu, i dalšímu rozvoji bilaterální spolupráce. Toto stálé obchodní zastoupení v Dauhá je rovněž připraveno zprostředkovat nákup nemovitostí v Kataru, pronájem výrobních a montážních prostor, stejně jako pomoci s orientací v bankovním sektoru. Čeští podnikatelé tak mají na úspěšnou spolupráci v Kataru optimistické vyhlídky.

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků