Akce

Česko-katarský slavnostní večer

Publikováno: 24. 6. 2019
Autor: Redakce
Foto: Pavel Gwužď
logo Sdílet článek

Na základě společného pozvání časopisu The Business Soirée a Kateřiny Valachové (ČSSD), poslankyně a předsedkyně Meziparlamentního výboru pro Katar, proběhl v polovině dubna v Como restauraci hotelu Jalta slavnostní večer s Jeho Excelencí Saoudem Al-Thani, velvyslancem Kataru pro ČR (se sídlem v Berlíně).

Večera, který se stal prvním oficiálním představením nově založeného Meziparlamentního výboru pro Katar, se mimo jiné zúčastnili i místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Tomáš Hanzel (ČSSD) a vládní zmocněnec pro sport poslanec Milan Hnilička (ANO 2011). Záštitu nad večerem měla Obchodní komora pro emirát Katar a společnost PHILIPP SPORTOVNÍ TRÁVNÍKY a.s.

Velvyslanec Saoud Al-Thani ve svém projevu mimo jiné uvedl, že současná ekonomická spolupráce mezi ČR a emirátem Katar vůbec neodpovídá ekonomickým možnostem obou států a osobně vidí velký prostor pro spolupráci zejména v oblastech investic a vzájemného obchodu, ale i ve zdravotnictví a lázeňství. Upozornil také na MS v kopané v roce 2022, které pořádá právě jeho země. Podotkl, že v souvislosti s tímto šampionátem bude výrazně, i za podpory státu, modernizována infrastruktura v zemi a že by rád uvítal i zapojení firem z Česka.

 

reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků