Mezinárodní vztahy

Česko-katarské setkání

Publikováno: 6. 10. 2021
Autor: Redakce
Foto: Foto Editorial Stuff
logo Sdílet článek

Ve druhé polovině srpna přijal ministr zahraničí ČR Jakub Kulhánek v pražském Černínském paláci Jeho Excelenci šejka Abdulla bin Mohammeda bin Sauda Al-Thaniho, velvyslance Kataru, a chargé d'affaires Mohammeda Yaaqoba Al-Madadiho.

Jak zdůraznil ministr Kulhánek, podpis vzájemné smlouvy o zamezení dvojího zdanění a zahájení procesu vyjednávání o dohodě o ochraně investic jsou spolu s otevřením české ambasády v Dauhá na začátku příštího roku začátkem nové éry obchodně-ekonomické spolupráce mezi oběma zeměmi.

Katarský velvyslanec vyjádřil zájem o co největší rozsah vzájemné spolupráce, a to nejen v oblastech investic a obchodu, ale i kultury a sportu – konkrétně pak fotbalu, u kterého se podle vlastních slov těší na účast českých fanoušků na mistrovství světa, které se příští rok uskuteční právě v Kataru.

Podobné přijetí absolvoval velvyslanec v dalších dnech i na ministerstvu financí, kde se za doprovodu Petera Závodského a Martina Horáka z Obchodní komory pro státy GCC setkal s ministryní Alenou Schillerovou.

Zleva poradkyně ministra Michaela Marksová, ministr Jakub Kulhánek, velvyslanec Al-Thani a chargé d'affaires Al-Madadi.

Zleva Michaela Marksová, chargé d'affaires Al-Madadi, velvyslanec Al-Thani, Peter Závodský, Martin Horák.

Ministr Jakub Kulhánek a velvyslanec Kataru, Jeho Excelence šejk Abdulla bin Mohammed bin Saud Al-Thani.

Na snímku se ministryně financí Alena Schillerová vítá se zástupci Obchodní komory pro státy GCC Peterem Závodským a Martinem Horákem. 

Zleva ministr Jakub Kulhánek, velvyslanec Al-Thani a chargé d'affaires Al-Madadi.


reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků