Business

Business den Ruské federace

Publikováno: 20. 1. 2019
Autor: Redakce
Foto: Komora SNS / Chamber of Commerce CIS
logo Sdílet článek

Tradiční součástí doprovodného programu Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně je už dlouhá léta konference Business den Ruské federace organizovaná Komorou pro hospodářské styky se SNS, speciální obchodní komorou. Jinak tomu nebylo ani při výročním, již šedesátém veletrhu, který se konal od 1. do 5. října.

Pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR připravila Komora SNS na 2. října tradiční setkání s představiteli ruských regionů a prezentaci institucí zaměřených na podporu českého exportu. I v letošním roce před více než stovkou zástupců firem vystoupila řada významných a zajímavých hostů – ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková, náměstek ministra průmyslu a obchodu Ruské federace Georgi Kalamanov, velvyslanci obou zemí Alexandr Zmejevskij a Vítězslav Pivoňka, náměstek Ministerstva zahraničních věcí ČR Martin Tlapa, prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý a prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák.

Zastoupeny byly tři i významné subjekty Ruské federace – Uljanovskou oblast představil předseda její vlády oblasti Alexandr Smekalin, Sverdlovskou oblast 1. vicegubernátor Alexej Orlov a Nižegorodskou oblast ministr ekonomického rozvoje oblasti Igor Norenkov.

Tradiční akce Komory SNS měla opět pozitivní odezvu mezi představiteli českých firem. Stejně dobře byl hodnocen i Business den Běloruska, který Komora SNS připravila na následující den 3. října 2018.


reklama

https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz https://www.weedy.cz

Mohlo by vás zajímat

Více článků